/ 8000 merkkiä käytetty

Avautumiset 14328 - 14318

14328 - 1.8.2019 (arvosana: 1)

Normaali ihminen ei menisi kyselemään toisten sukupuolelta ollenkaan, tai muuten hän joutuu hakatuksi sairaalakuntoon!
Anonyymi, 2 kommenttia
14326 - 26.7.2019 (arvosana: 4)

Miks jätkät ei voi vaa rakastuus muhun ja jos tykkäät sitä! Miks jätkät keihin ihastut leikkii vaa sun tunteilla vaik tarjolla ois ihan kunnollisiiki poikii? Mut ei tälläset vitun aivottomat lehmänpaskaläjät ei osaa ajatella omaa parastaa vaa lyö läskiks ja käy pettämässä hyvää poikaystäväänsä vitun kusimulkun kanssa ja nii:))voitteki tappaa mut
Edelleenvituttaa, 1 kommentti
14325 - 26.7.2019 (arvosana: 8)

Kaikki miehet vois haistaa pitkän löysän ja haisevan ripulikasan!!!
Vittuettävituttaa, 2 kommenttia
14324 - 20.7.2019 (arvosana: -2)

Suomalaiset ovat lammaskansaa. Vaalilupaukset niellään syötteineen päivineen ja sitten niiden jäädessä toteutumatta kohautellaan vähän harteita ja unohdetaan asia. Seuraavissa vaaleissa mennään sitten taas kerran äänestämään helppojen vaalilupausten perässä. Poliitikot tietävät että mitään hätää ei ole koska suomalaisista ei ole nousemaan minkäänlaiseen vastarintaan, kun ainoat merkittävät ongelmakohteet heille ovat että onko kaupassa halpaa olutta ja että tuleeko Putous televisiosta.

"Vihreät" arvot ovat nyt muotia. Joka paikassa suolletaan taukoamattomalla tahdilla ulos sisältöä jossa toitotetaan ilmastonmuutoksesta, monikulttuurista ja arvopohjasta. Ylistetään että kuinka Suomi on niin upea maan, ollaan varakkaita ja edistyksellisiä, joten kyllä meillä on varaa ilmastopsykoosiin ja loputtomaan elintasopakolaisvirtaan. Nuorille syötetään jo koulussa yhä kiihtyvällä tahdilla tietynlaista arvomaailmaa ja heistä sitten kasvaa vihervasemmistolaisia jotka uskovat että Suomi voi pelastaa maailman ja että koko lähi-idällä on oikeus tulla tänne. Naiivi nuori nielee helposti kaikki "meillä on unelma" setit.

Kaikkia niitä jotka uskaltavat vastustaa tätä kehitystä hyökätään välittömästi ja leimataan rasisteiksi ja äärioikeistolaisiksi natseiksi. Selitetään että kuinka äärioikeisto on Euroopan suurin uhka mutta ei mietitä että minkäköhän takia tämä "äärioikeisto" on saanut lisää kannatusta. Voivotellaan että näitä äänestäneet eivät selvästi ole kuulleet vihreiden arvojen ihanuudesta ja että heitä täytyy valistaa. Onko sinunkin ystäväsi äärioikeistolainen? Tässä 5 tapaa jolla muutat hänen asennetaan!

Suomen poliitikot nuolevat EU:n persettä minkä ehtivät. EU napsauttaa sormiaan ja Suomi on heti kieli pitkällä paikalla, valmiina tekemään mitä tahansa. EU:ssa kun on nyt arvona se, että kaikilla on oikeus tulla loisimaan, niin Suomihan noudattaa tietysti sitä linjaa. Nyt kun vielä ollaan EU:n puheenjohtajamaa, niin Suomen arvopohjapsykoosit ovat ihan uusissa ulottuvuuksissa. Kaikkia mielistellään taukoamatta, jotta kaikki näkisivät että kuinka mallioppilas Suomi on. Tosiasiassa Suomi on pelkkä sylikoira, jonka voi laittaa tekemään ihan mitä tahansa sillä verukkeella, että vähän hipelöi tätä arvopohjalla.

Välillä kyllä tuntuu että päättäjät vihaavat Suomea. Maahantunkeutujia otetaan tänne hyysättäväksi ja rikoksia tekemään. Se ei kuitenkaan ole se ongelma, vaan ongelma on suomalainen joka uskaltaa kritisoida tätä. Tätä vastaan sitten hyökätään noilla perus rasistiseteillä ja lytätään maanrakoon. Terroristi puukottaa porukkaa? Ei saa antaa pelolle valtaa! Voisiko syynä olla suomalaisten rasismi? Valistusta tulee lisätä jo heti koulun alusta alkaen! Nuoremmasta sukupolvesta on tehtävä suvaitsevainen ja myötämielinen (aivoton idiootti). Oman kulttuurin harjoittaminen saattaa olla rasistista, joten siihen tulee keinolla millä hyvänsä sekoittaa mm. Islamia jotta emme olisi enää takapajuinen junttila.
Anonyymi, 4 kommenttia
14323 - 16.7.2019 (arvosana: 16)

Erehdyin selaamaan Tinderissä myös oman sukupuoleni edustajia ja tajusin taas miten ruma olen.
gfhnfgjf, 0 kommenttia
14322 - 14.7.2019 (arvosana: 4)

Jotkut äidit antavat lastensa tehdä kaupassa mitä tahansa. Se on sitä vapaata kasvatusta.

Kerran kun olin kassalla töissä, lapsi päätti vetää kassan avonaisen portin kiinni. Yleensä portti suljetaan kassan alla olevasta vivusta ja kun lapsi veti porttia, vipu heilahti kassan alla todella lujaa ja kipeästi polvilumpiooni. Kun lapsi oli läväyttänyt portin kolme kertaa kiinni, pyysin tuskissani äidiltä, että hän kieltäisi lastaan.

Äiti veti hirveät kilarit ja huusi minulle: ”Sä oot kaupan kassa. Sä et voi neuvoa mulle, miten lapsia kasvatetaan. Pirkko-Petterin pitää saada kokeilla asioita!”

Sekin on nähty, että lapsi vaeltelee vahtimatta kaupassa ja mättää irtokarkkihyllyllä karkkia kaksin käsin?suuhunsa. Joskus lapset saattavat olla pudottelemassa tavaraa hyllyiltä, kun äiti menee kärryineen eri puolella kauppaa.

Jos näistä tilanteista menee huomauttamaan äidille, saa aina hirveät huudot. Ei puhettakaan, että tenava olisi tehnyt mitään väärää tai että äiti ottaisi vastuun lapsensa tekosista. Syyllinen on kaupan myyjä.

Yritämme vedota siihenkin, että itsekseen kaupassa vaelteleva lapsi saattaa juosta ulos ja jäädä auton alle parkkipaikalla. Siihenkin vanhemmat yleensä huutavat.

Olen pahimmillaan joutunut sanomaan samalle äidille kolmekin kertaa, että lapsesta pitää pitää huolta tai vartija poistaa molemmat kaupasta. Lapsia me emme halua uhkailla vartijoilla, mutta vanhemmat tekevät joskus niin: ”Jos et ole kunnolla, vartija tulee.” Minusta se ei ole oikein.

Kassalla näkee sitä, että kun rahat ovat vähissä, omat tupakat kyllä ostetaan, mutta lapsen pillimehut nostetaan pois hihnalta. Lapsi katsoo vanhemman touhuja silmät suurina ja häntä itkettää, mutta kaupan kassa ei voi puuttua tilanteeseen, vaikka mieli tekisi.

Teinit ovat oma lukunsa. He saattavat tulla aikansa kuluksi sikailemaan kauppaan ja painella kuuttasataa myymälän sisällä, eikä mikään ole turvassa.

Pari ählämipoikaa on ollut ongelma muissakin kaupoissa kuin meillä. Toinen heistä tuli naamani eteen napsuttelemaan sormiaan ja lällättämään: ”Mitä Päivi Räsänen?” He ovat huutaneet päin näköä: ”Vitun huora rasisti, mitä sä muka pystyt meille tekemään?”

Kaksikko oli myös kytännyt, mikä on minun autoni, minkä jälkeen takaikkunassa luki isolla ”vitun lesbo”.

Sain tämän apinoivan parivaljakon kerran kiinni itse teosta, kun toinen heistä pyöri kaupassa kymmenen litran mehutonkka kädessään koko ajan kiihtyvällä vauhdilla. Kutsuin vartijan ja saimme annettua heille puolentoista vuoden porttikiellon. Se oli iso helpotus.

Jotkut teinit varastavat tavaraa ihan surutta. Jos emme näe tilannetta, emme voi sille mitään, vaikka meillä olisikin asiasta aavistus.

Yleensä taskuun sujautetaan ihan pientä tavaraa, niin kuin karkkeja tai meikkejä. Usein puhutaan parin euron arvoisista tavaroista. Pääasia tuntuu olevan, että jotain pystyy varastamaan.

Viemme näpistelystä kiinni jääneet teinit aina ensin taustatiloihin odottamaan poliisia. Varastelua selitetään usein sillä, että ”ei ollut muuta tekemistä” tai ”kaverit yllyttivät”. Kyse ei ole rahasta eikä kukaan varasta nälkäänsä.

Itkevät teinit talutetaan aina tarkoituksella koko kaupan ja kassojen läpi poliisiautoon niin että muut asiakkaat varmasti näkevät. He yleensä anelevat, ettei vanhemmille kerrottaisi mitään. Poliisi kuitenkin vie teinit aina kotiin saakka.

Anonyymi, 3 kommenttia
14321 - 4.7.2019 (arvosana: -5)

Että osaa ihmiset olla ääliöitä! Jos sovitaan et nähään, niin et sä voi jättää ilmoittamatta ettei nähäkään. Tekis mieli heivata sellaset elämästä mutta eipä näköpiirissä ole parempiakaan. Vitsit! Voispa ite vaan kadota elämästä.
Anonyymi, 2 kommenttia
14320 - 4.6.2019 (arvosana: 9)

Vituiksha se uusintatenttiki meni.
juuh..., 0 kommenttia
14319 - 29.5.2019 (arvosana: 10)

Vittu että vituttaa tyhmät ihmiset.
Närkästynyt, 0 kommenttia
14318 - 28.5.2019 (arvosana: 13)

Tässä teille, jotka hingutte töihin insinööri-/suunnittelutoimistoihin, ja kuvittelette sen olevan rentoa haistapaska näpyttelyä, TLDR-versio alasta:
- työtehtävät: paskaa
- käytettävät työkalut/ohjelmat: aivan järjettömän ylihintaista paskaa laatuun nähden
- palkka: alipalkattua paskaa
- yleisesti ja erikseen: suunnittelutoimistoissa kaikki on paskaa paitsi kusi

Annan ammattilaiskärkiä alasta 10+ vuoden kokemuksella. Vaikka tämä tehdään käymällä läpi Altenin sivuilta löytynyt työpaikkailmoitus, niin tämän voi yleistää muihinkin vastaaviin paikkoihin.
https://www.alten.fi/tyo-altenilla/avoimet-tyopaikat/tyopaikka/528-sahkoistyksen-paasuunnittelija

"Haemme menestyvään ja kasvavaan asiantuntijayritykseemme"

Jos pitää menestyvänä sitä, että rivisuunnittelijan laskutushinta asiakkaalta on luokkaa 50-60 €/h niin HAH!

- SÄHKÖISTYKSEN PÄÄSUUNNITTELIJAA
- Tampereen toimipisteellemme.
- Tehtävässä pääset toimimaan teknisenä asiantuntijana vaativissa sähkösuunnitteluprojekteissa. Tehtäviisi kuuluu projektien määrittely ja aikataulutehtävät yhteistyössä projektipäällikön kanssa. Osallistut itse myös varsinaiseen suunnitteluun ja muun suunnitteluryhmän koulutukseen ja ohjaukseen.

Totuus: Projektipäällikkö ei jouda tekemään mitään - yhtään mitään, koska ei itse ehdi, kun on niin monta projektia vedettävänä. Varaudu tekemään itse kaikki aikataulut ja muu projektiin liittyvä paska (kokousmuistiot yms).

Pääsuunnittelijana joudut paimentamaan muita suunnittelijoita ja tarkastamaan näiden suunnitelmat. Jos hyvä tuuri käy, projektia voi olla tekemässä ammattilainen, joka osaa hommansa. Silloin pääsee helpolla. Jos taas ryhmään sattuu idiootti/kokematon, varaudu siihen, että kaikki menee päin persettä. Tuolloin kaikki suunnitelmat pitää käydä suurennuslasin kanssa läpi, jos haluaa ettei paskaa lähde maailmalle.

Niin, missäs välissä meinasit tehdä ne sinulle nakitetut suunnitelmat?

- Tehtävässä menestyminen edellyttää:
- Soveltuvaa koulutusta sähkövoimatekniikan alalta (esim. insinööri- tai diplomi-insinööri)
- Nykyaikaisten suunnittelu- ja laskentaohjelmistojen, kuten ePLAN, E3, Comos, CADS, NEPLAN ja 3D-ohjelmistojen monipuolinen tuntemusta

Totuus: Autocadin osaaminen riittää, koska et tule koskaan käyttämään ns. älykkäämpiä suunnitteluohjelmia. Se riippuu aivan asiakkaasta minkälaista suunnitteluohjelmaa saat tehtävissäsi käyttää. Jos asiakas on vähänkään fiksu, niin työkaluina saat käyttää valitsemaasi työkalua ja projektin lopussa asiakkaalle riittää, että luovutetaan kaikki muokattavat tiedostot esim. dwg:nä. Tämä on kyllä äärimmäisen harvinaista, omalle kohdalle ei ole sattunut yhtäkään tuollaista tapausta. Jos asiakas on mistään mitään tajuamaton idiootti, jolla on aivan vammainen CAD-ohje (tyyliin: kaikki objektit oltava tasolla 0), pystyt täyttämään dokumentointivaatimukset vain perus_vitun_viivanpiirrolla (blokkejakin tosin voi käyttää) ja tyhmillä teksteillä (=Autocad).

Jos asiakkaalla on käytössään joku omaksi ostettu suunnittelujärjestelmä (esim. Alma, Comos), niin varaudu siihen, että otsassasi on metrin mittainen slerba. Yleensä aina tuo suunnittelujärjestelmä on pistetty pystyyn jonkun projektin sivutuotteena ("ostettiin tällainen systeemi, suunnitelkaa sillä") eli suomeksi sanottuna suurin osa asioista on rakennettu päin vittua sinnue järjestelmään, koska
- järjestelmää ei ole ollut pystyttämässä asioista tietäviä henkilöitä
- kiirekiirevitunkovakiiretehdäniitäprojektinpiirustuksia

Ja kun kerran on se järjestelmä sössitty pystyyn ja ryhdytty tekemään päin vittua niitä asioita, niin sitähän ei edes itkemälläkään muuteta enää mihinkään suuntaan.

Verkostolaskelmaohjelmat on yleisesti ottaen paskaa. Neplania en ole koskaan käyttänyt mutta sillä on lähinnä laskettu keskijänniteverkkoja. Yrityksissä on ollut vain muutamia henkilöitä, jotka tuolla ohjelmalla laskevat. Tavallinen rivisuunnittelija saa sooloilla miten sattuu. Vaihtoehtoja on yleensä muutamia:
- pahimmassa tapauksessa ei minkäänlaisia työkaluja
- käytetään jonkin laitevalmistajan ohjelmaa, esim. ABB:n DOC, Schneiderin Ecodial, Siemensin Simaris
- käytetään itse kyhättyjä excel-taulukoita
- "parempi" vaihtoehto edelliseen verratuna: käytetään jonkun muun kyhäämiä excel-taulukoita, joista ei ymmärretä hevonvittuakaan

Valmiit laskentaohjelmat on hyviä vain jos mitoitettavat piirit on yksinkertaisia (luokkaa kytkinvarokelähtö -- kaapeli -- sähkönkuluttaja). Vähänkään jos tulee kummallisempi piiri vastaan, tai käytössä ei ole juuri sen laitevalmistajan laitteita mitä ohjelma käyttää, niin vituiksi viuhuu, että huhhei!

Laskentaohjelmista Sähköinfon kauppaama Febdok ansaitsee erikseen ihan kunniamaininnan siitä, että miten paskasti ohjelma on voitu suunnitella. Jos yrität valita vaikka suojalaitetta laiterekisteristä, niin joka vitun kerta kun avaat sen laitevalintaikkunan, niin ohjelma jauhaa minuutin tai pari niitä valintavalikoita täyteen. Ja eipä ole ensimmäinen kerta, kun ohjelma ei anna valita jotain tiettyä laitetta vaikka se siellä rekisterissä olisi ja mitään muuta estettä valinnalle ei olisi. Lisäksi löytyy nippu erilaisia muita isompia tai pienempiä ärsyttävyyksiä. Jos mitoituksia joudutaan tekemään vaikka johonkin kerrostalon sähköverkkoon, niin siihen tarkoitukseen tuo ohjelma saattaa olla varauksin OK. Jos suunnittelukohteet ovat teollisuussähköverkkoja, niin "nauti" ohjelman tuomista riemuista.

Yksi mitä tuossa ilmoituksessa ei mainittu on dokumenttien-/tiedostonhallintajärjestelmät. Jos suunnittelutoimistolla ei ole sellaista järjestelmää, niin käänny ja juokse niin helvetin kauaksi kuin vain pääset. Jos projekteissa käytettävä dokumentinhallinta == Windowsin file explorer && verkkolevy, niin ei voi sanoa muuta kuin, että voi Pyhä Apustus sentään. Tuollaisen kombon käyttäjät pitäisi hirttää munistaan sinne paikkakunnan korkeimpaan mäntyyn. On tullut nähtyä muutamia pörssiluokan yrityksiä (ja pienempiäkin hikipajoja), joissa toiminta on ollut tuollaista ala-arvoista paskaa. Työaikaa käytetään siihen, että etsitään sitä tiedostoa jostain alihakemiston alihakemistohelvetistä tai pähkitään, että missäs se oli nyt se viimeisin versio tai bäkuppi tuosta.

- Hyviä tiimityötaitoja, oma-aloitteisuutta ja ongelmanratkaisukykyä
- Asiakaslähtöistä asennetta ja vastuunottohalua

Asiakaslähtöistä asennetta == jaksat kuunnella asiakkaan vittuilua siitä, kun tuntiarvio/budjetti on ylitetty

- Kykyä kommunikoida sujuvasti suomeksi ja englanniksi sekä suullisesti että kirjallisesti
- Öljynjalostamoiden, voimalaitosten ja sähköasemien sähköverkkojen/-järjestelmien suunnittelu-, asennusvalvonta- ja käyttöönotto kokemus katsotaan merkittäväksi eduksi.

Tervemenoa tekemään suunnittelemia Kilpilahden jalostamolle. On muuten varsin perseestä olevaa hommaa, koska vitumoinen kasa spekkejä, "laatuohjeita" ja suunnittelutyökalut käytännössä:
- Autocad
- Excel
- Word

- Hakijalta odotamme kokemusta vastaavista suunnittelutehtävistä, mutta otamme huomioon myös uransa alussa olevat kehittymiskykyiset ja –haluiset hakijat.
- Tarjoamme Sinulle:
- Monenlaisia urakehitysmahdollisuuksia kilpailukykyisessä, kansainvälisessä ja jatkuvasti kasvavassa organisaatiossamme

Monenlaisia urakehitysmahdollisuuksia == Kerran kun jämähdät tekemään yhdelle asiakkaalle töitä, niin niistä et pääse eroon vaikka haluaisitkin. Ainoa toimiva keino on sössiä suunnitelmat niin lahjakkaasti, että asiakas ei halua enää sinua suunnittelemaan projekteja.

Kilpailukykyinen == Kilpailukyky revitään suoraan sen suunnittelijan selkänahasta maksamalla paskoja palkkoja. Tiedän yhdenkin tapauksen, joka oli ollut alalla 20 vuotta suunnittelijana mutta palkka oli luokkaa 3,2 k€ (tämä siis n. 2010-luvun alussa). Tainnut vaihtaa työnantajaa vain kerran, joten saa osin syyttää matalasta palkasta itseään.

Ja millä muulla alalla on yhtä vammainen TES-käytäntö, että työajan ulkopuolella tapahtuvasta työmatkustamisesta kaksi ensimmäistä tuntia matkustetaan omaan piikkiin ja vasta sen jälkeen saa korvauksia. Aivan helvetin munatonta touhua liitolta, kun eivät ole tuohonkaan saaneet muutosta! Oli miten oli, joskus saattaa tuntilappuun tulla muuutamia ylimääräisiä liukumatunteja em. seikasta ja kikystä johtuen.

- Työskentelyä pätevien ammattilaisten rinnalla
- Positiivisen, innovatiivisen sekä dynaamisen työympäristön
- Mahdollisuuden kehittää ja syventää omaa osaamistasi haasteellisten työtehtävien parissa

No vittu jee! Nämähän ne on ne tärkeimmät asiat, jonka takia tuohonkin paikkaan pitäisi hakea into piukeana.

Lopuksi haluan sanoa, että itse tein sen virheen, että jäin liian kauaksi aikaa töihin yhteen toimistoon. Kytkintä olisi pitänyt nostaa jo parin kolmen vuoden jälkeen mutta mistäs sitä tiesi vielä nuorena ja kokemattomana. Kun on pyörinyt alalla näinkin kauan, niin hyppääminen toisenlaisiin hommiin käy aina vain vaikeammaksi. Omalla asuinseudulla sähköalan paikkoja on vain lähinnä näissä haistapaskan suunnittelutoimistossa, joihin en tule enää hakemaan. Tampereen seudulla luulisi olevan enemmänkin laitevalmistajia tai muita vastaavia, jotka maksaa paremmin kuin nämä hikipajasuunnittelutoimistot. Jos olet vähänkään fiksumpi ja osaat ajatella omilla aivoillasi, niin mieti kahdesti haluatko todella olla töissä suunnittelutoimistossa vai jossain muualla. Jos olet nollataulu, joka tykkää hakata samoja tietoja erilaisiin dokumentteihin päivästä toiseen, niin tuo ala on sinulle tehty.
ontääsaatanantyömaa, 0 kommenttia
Uudemmat       Vanhemmat

1 avautuminen odottaa tarkastusta.
Aiheet (3)
ajoneuvot (162)
armeija (45)
elukat (114)
harrastukset (12)
ihmiset (3127)
juomat (27)
kaverit (515)
luonto (49)
musiikki (164)
muut (4028)
naapurit (40)
opiskelu (710)
parisuhde (704)
pelit (194)
perhe (228)
politiikka (22)
raha (39)
ruoka (89)
sukulaiset (83)
terveydenhuolto (15)
terveys (366)
tietotekniikka (242)
tv (137)
työ (300)
ulkonäkö (148)
urheilu (61)
uskonto (30)
vaatteet (32)
varallisuus (160)
yhteiskunta (253)
yritysmaailma (14)Ketuttaa Facebookissa