/ 8000 merkkiä käytetty
14322 - 14.7.2019 (arvosana: -1)

Jotkut äidit antavat lastensa tehdä kaupassa mitä tahansa. Se on sitä vapaata kasvatusta.

Kerran kun olin kassalla töissä, lapsi päätti vetää kassan avonaisen portin kiinni. Yleensä portti suljetaan kassan alla olevasta vivusta ja kun lapsi veti porttia, vipu heilahti kassan alla todella lujaa ja kipeästi polvilumpiooni. Kun lapsi oli läväyttänyt portin kolme kertaa kiinni, pyysin tuskissani äidiltä, että hän kieltäisi lastaan.

Äiti veti hirveät kilarit ja huusi minulle: ”Sä oot kaupan kassa. Sä et voi neuvoa mulle, miten lapsia kasvatetaan. Pirkko-Petterin pitää saada kokeilla asioita!”

Sekin on nähty, että lapsi vaeltelee vahtimatta kaupassa ja mättää irtokarkkihyllyllä karkkia kaksin käsin?suuhunsa. Joskus lapset saattavat olla pudottelemassa tavaraa hyllyiltä, kun äiti menee kärryineen eri puolella kauppaa.

Jos näistä tilanteista menee huomauttamaan äidille, saa aina hirveät huudot. Ei puhettakaan, että tenava olisi tehnyt mitään väärää tai että äiti ottaisi vastuun lapsensa tekosista. Syyllinen on kaupan myyjä.

Yritämme vedota siihenkin, että itsekseen kaupassa vaelteleva lapsi saattaa juosta ulos ja jäädä auton alle parkkipaikalla. Siihenkin vanhemmat yleensä huutavat.

Olen pahimmillaan joutunut sanomaan samalle äidille kolmekin kertaa, että lapsesta pitää pitää huolta tai vartija poistaa molemmat kaupasta. Lapsia me emme halua uhkailla vartijoilla, mutta vanhemmat tekevät joskus niin: ”Jos et ole kunnolla, vartija tulee.” Minusta se ei ole oikein.

Kassalla näkee sitä, että kun rahat ovat vähissä, omat tupakat kyllä ostetaan, mutta lapsen pillimehut nostetaan pois hihnalta. Lapsi katsoo vanhemman touhuja silmät suurina ja häntä itkettää, mutta kaupan kassa ei voi puuttua tilanteeseen, vaikka mieli tekisi.

Teinit ovat oma lukunsa. He saattavat tulla aikansa kuluksi sikailemaan kauppaan ja painella kuuttasataa myymälän sisällä, eikä mikään ole turvassa.

Pari ählämipoikaa on ollut ongelma muissakin kaupoissa kuin meillä. Toinen heistä tuli naamani eteen napsuttelemaan sormiaan ja lällättämään: ”Mitä Päivi Räsänen?” He ovat huutaneet päin näköä: ”Vitun huora rasisti, mitä sä muka pystyt meille tekemään?”

Kaksikko oli myös kytännyt, mikä on minun autoni, minkä jälkeen takaikkunassa luki isolla ”vitun lesbo”.

Sain tämän apinoivan parivaljakon kerran kiinni itse teosta, kun toinen heistä pyöri kaupassa kymmenen litran mehutonkka kädessään koko ajan kiihtyvällä vauhdilla. Kutsuin vartijan ja saimme annettua heille puolentoista vuoden porttikiellon. Se oli iso helpotus.

Jotkut teinit varastavat tavaraa ihan surutta. Jos emme näe tilannetta, emme voi sille mitään, vaikka meillä olisikin asiasta aavistus.

Yleensä taskuun sujautetaan ihan pientä tavaraa, niin kuin karkkeja tai meikkejä. Usein puhutaan parin euron arvoisista tavaroista. Pääasia tuntuu olevan, että jotain pystyy varastamaan.

Viemme näpistelystä kiinni jääneet teinit aina ensin taustatiloihin odottamaan poliisia. Varastelua selitetään usein sillä, että ”ei ollut muuta tekemistä” tai ”kaverit yllyttivät”. Kyse ei ole rahasta eikä kukaan varasta nälkäänsä.

Itkevät teinit talutetaan aina tarkoituksella koko kaupan ja kassojen läpi poliisiautoon niin että muut asiakkaat varmasti näkevät. He yleensä anelevat, ettei vanhemmille kerrottaisi mitään. Poliisi kuitenkin vie teinit aina kotiin saakka.

- Anonyymi

Kommentit

anonyymi kirjoitti...
Joskus toivon, että nämä äidit kuolisivat.
sk kirjoitti...
kuhan anarkia luo vallan niin eiköhän asiat sitten sutjaannu
sk kirjoitti...
plus vielä että jos olet vain työntekijä etkä omistaja niin elä stressaa. ei ole sun ongelma vaikka se vituttaakin. anna olla. pääset helpommalla. sinun pomosi vika ja ongelma tämä on. turhaan ei kannata tehdä mitään mistä ei makseta.

Kommentoi


merkkiä jäljellä.

Nimimerkki


Spämmiesto: Mikä eläin sanoo "hau hau"?


Aiheet ajoneuvot (168)
armeija (47)
elukat (115)
harrastukset (12)
ihmiset (3210)
juomat (28)
kaverit (519)
luonto (51)
musiikki (166)
muut (4136)
naapurit (47)
opiskelu (748)
parisuhde (715)
pelit (202)
perhe (234)
politiikka (25)
raha (39)
ruoka (92)
sukulaiset (83)
terveydenhuolto (16)
terveys (378)
tietotekniikka (252)
tv (138)
työ (319)
ulkonäkö (148)
urheilu (61)
uskonto (30)
vaatteet (32)
varallisuus (161)
yhteiskunta (273)
yritysmaailma (14)







Ketuttaa Facebookissa