/ 8000 merkkiä käytetty
14752 - 14.9.2021 (arvosana: -26)

Työpaikat jaetaan Suomessa täysin epäreiluin ja väärin perustein. Olen valmistunut amkista insinööriksi ja sen jälkeen ollut töissäkin yli 5 vuotta kunnes tuli irtisanominen, koska yritystä ja töitä ei enää ollut. Tämän jälkeen huomannut, ettei työkokemusta arvosteta ja ihan muut asiat ne ratkasee kuka saa työpaikan.

Hain nyt kesäksi yhteen firmaan kesätöihin osaamistani vastaaviin hommiin, koska lyhytkin työ oli parempi kuin työttömyys. Kesätöihin minut haluttiinkin hyvin ja valittiin käytännössä heti kun olin hakenut. Kesän aikana sain tietää, että kyseisessä firmassa avautui insinöörivakipaikka tehtäviin joita olin jo sen 5 vuotta tehnyt. Hain sitä heti ja ilmoitettiin, että loppukesästä päätetään. No viimeinen työpäivä tuli ja sanottiin, että joo syyskuun alussa ilmoitellaan. No vielä viime perjantainakaan ei ollut mitään kuulunut joten soitin. Pomo siellä vastasi hyvin vaivaannuttavasti, että joo me nyt päädyttiin toiseen henkilöön, joka soveltui vielä hitusen paremmin tähän tehtävään.

Tein selvitystöitä ja kontaktoin kesän työkavereita ja kävi ilmi, että paikkaan oli valittu nyt keväällä valmistunut insinööri, joka valittiin, koska hänen iskä työskenteli myös kyseisessä firmassa. Selvisi myös, että se oli päätetty jo ennen kuin haku tähän paikkaan edes aukesi. Pomolla ei ollut pokkaa edes totuutta kertoa vai muka hitusen paremmin sopii ja ei yhtään työkokemusta äijällä eli vitun valehtelija esimies.

Ei merkitse yhtään mitään osaamisesi eikä työkokemuksesi eikä yhtään mikään oleellinen asia. Kunhan iskä tai äiskä tai muu tuttava on yrityksessä niin siirryt jonossa kaikkien pätevämpienkin ohi niin että heilahtaa. Minä en enää pierasekkaan tuohon yritykseen päin se on täysin varma.
- Anonyymi

Kommentit

phoney kirjoitti...
Tämmöstä tää on. Itse en ole sukulaisuussuhteilla edennyt mihinkään, mutta pari vuotta määräaikaisuutta tehneenä minut valittiin vakituiseksi suoraan ilman mitään hakuja. Työpaikalle ei voi sanoa ei, mutta vähän hävetti, ettei joku pätevämpi (eli parempi koulutus) tai paremmalla kokemuksella saanut edes mahdollisuutta tuohon paikkaan.

Kommentoi


merkkiä jäljellä.

Nimimerkki


Spämmiesto: Mikä eläin sanoo "hau hau"?


Aiheet ajoneuvot (168)
armeija (47)
elukat (115)
harrastukset (12)
ihmiset (3210)
juomat (28)
kaverit (519)
luonto (51)
musiikki (166)
muut (4136)
naapurit (47)
opiskelu (748)
parisuhde (715)
pelit (202)
perhe (234)
politiikka (25)
raha (39)
ruoka (92)
sukulaiset (83)
terveydenhuolto (16)
terveys (378)
tietotekniikka (252)
tv (138)
työ (319)
ulkonäkö (148)
urheilu (61)
uskonto (30)
vaatteet (32)
varallisuus (161)
yhteiskunta (273)
yritysmaailma (14)







Ketuttaa Facebookissa