/ 8000 merkkiä käytetty
13505 - 11.10.2015 (arvosana: -48)

Vituttaa kun Suomi menee päin persettä. Sipilän ehdotukset kilpailukyvyn parantamiseksi olivat selvä trollaus. Mutta kyllä sekin trollaus vituttaa. Suomessa siis yritetään tehostaa teollisuutta alentamalla palkkoja. "Korjaukset" koskee aloja, joiden työt voi jo nyt tehdä halvemmalla kolmansissa maissa. Sipilä siis yrittää tehostaa Suomessa kuolevia aloja.

Vituttaa kun valtion johtoon on päästetty yrittäjätaustainen henkilö, joka johtaa valtiota kuin yritystä. Selvästikään ei tueta Suomen ainoaa toivoa eli koulutusta ja tutkimusta. Ainoa etumme halpamaihin verrattuna on korkea koulutus ja tutkimus. Kun näistä leikataan riittävästi, etu menetetään. Valtiota ei johdeta kvartaalikatselmuksella ja 4 vuoden budjeteilla. Suunnitelmien pitää kantaa pidemmälle kuin seuraaviin vaaleihin. Valtiot ovat olemassa usein kymmeniä tai satoja vuosia, mielelään pidempään. Suunnitelmat pitää siis tehdä oman sukupolven yli ja lakata miettimästä miten saan itselle hyvät eläke-edut ja seuraavaksi hallituskaudeksi töitä.

Kansalaisia pitää siis kouluttaa paremmin ja antaa muuhunkin kuin start-up-yrityksiin tähtääviin tutkimushankkeisiin. Ei, Suomea ei pelasteta mobiilipeleillä. Suomi pelastetaan kovalla tieteellä, myös perustutkimuksella. Joskus laite, jolla luet tätä tekstiä, on lähtenyt rakentumaan perustutkimuksesta, jolle ei välttämättä vielä silloin ollut edes sovellusta.

Tosin jos haluaa myös miettiä Suomen rajojen ulkopuolelle, kannattaisi edes pistää enemmän rahaa yhteisiin hankkeisiin, koska joitain laitteita ja laitoksia kannattaa tehdä yhteisin varoin. Kannattaa myös miettiä miten naapureilla menisi hyvin, ettei vaan verrattaisi miten tässä kvartaalissa naapurivaltio pärjäsi paremmin. Valtio = sen asukkaat, eli ihmisiä rajojen toisellakin puolella on, painimassa elämänsä kanssa samalla tavalla kuin me täällä.

Sitten terveydenhoito. Kuinka terveydenhoidon yksityistäminen voi tuoda säästöjä? Miten voittoa tavoitteleva yritys voi tuottaa palvelut halvemmalla kuin voittoa tavoittelematon valtion tai kunta? Jos voi tuottaa halvemmalla, palvelun tulee olla todella huonoa, jotta hinta on alempi ja yritys saa voittoa.
- Anonyymi

Kommentit

an kirjoitti...
Ite odottelen ihan rauhassa että paska osuu pahemman kerran tuulettimeen.

Koska jengi ei muuten herää siitä vitun unestaan, ellei asiat ole erittäin-päin-vittua. Sillon vasta alkaa asiat muuttumaan.

Kommentoi


merkkiä jäljellä.

Nimimerkki


Spämmiesto: Mikä eläin sanoo "hau hau"?




1 avautuminen odottaa tarkastusta.
Aiheet ajoneuvot (168)
armeija (47)
elukat (115)
harrastukset (12)
ihmiset (3213)
juomat (28)
kaverit (520)
luonto (51)
musiikki (166)
muut (4136)
naapurit (48)
opiskelu (748)
parisuhde (715)
pelit (202)
perhe (234)
politiikka (25)
raha (39)
ruoka (92)
sukulaiset (83)
terveydenhuolto (16)
terveys (378)
tietotekniikka (252)
tv (138)
työ (319)
ulkonäkö (148)
urheilu (61)
uskonto (30)
vaatteet (32)
varallisuus (161)
yhteiskunta (273)
yritysmaailma (14)







Ketuttaa Facebookissa