/ 8000 merkkiä käytetty
14170 - 14.1.2018 (arvosana: 16)

En edes tunnista (enää?), milloin ihmissuhde on hyväksikäyttöä ja milloin ei. Eihän mitään ihmissuhdetta ole hyvä ylläpitää, jos siitä ei "hyödy" edes sen verran, että viihtyy toisen kanssa. Mutta missä tulee se raja, että se hyväksikäyttö on vääränlaista hyötymistä?

En usko että kukaan halua muuten vain olla seurassani. Näen tiettyjä ihmisiä yleensä vain silloin, kun heillä ei ole rahaa. Luulin että yhdellä ihmisellä on aina jatkuva rahapula, mutta omian sanojensa mukaan ei olekaan - eli hän ei vain ole yhteydessä niin paljon silloin kun hänellä on rahaa. Kerran hän jopa myönsi, että hän tuhlasi rahaa viikolla, kun tiesi minun tulevan viikonloppuna käymään. Soitti viikolla ja kysyi tulenko viikonloppuna. Eli jos en olisi tullut käymään, niin hän olisi säästänyt rahojaan viikonlopulle. Ajatteli siis, että lainaan hänelle rahaa, tehdään yhdessä ruokaa (jonka minä maksan, jos hän valmistaa) tms. Eli ei niin, että antaisin hänelle mitään ilmaiseksi hyömättä siitä itse. Mutta silti tuntuu hyväksikäytetyltä. Hän ei kuitenkaan sellaista ikinä myöntäisi eikä muutenkaan koskaan ole samaa mieltä kanssani, jos hän mielestäni tekee jotain väärin, vaan vika on aina jotenkin minussa. Että jos valitan asiasta, niin olen hankala. Epäilen itseäni ja hahmotuskykyänikin. Olenko ihan vainoharhainen ja kohta jossain psykoosissa, kun vain kuvittelen asioita, vai mitä oikein tapahtuu?
- Anonyymi

Kommentit

koira kirjoitti...
jos et "tunnista milloin suhde on hyväksikäyttöä" saatat olla itse se joka sitä hyväksi käyttää.... just saying
imhinen kirjoitti...
Eiköhän jokaisella ole omat rahansa, kunnes asutaan avoliitossa. Ja silloinkin kummallakin voi olla edelleen omat rahat, riippuu siitä, miten molemmat näkee rahankäytön. Omat vanhemmat opetti, että jos jostain kaverista haluaa päästä eroon, niin lainaa sille rahaa. En ole koskaan keneltäkään lainannut, eikä multa ole pahemmin lainattu, mut jos toimeentulotuki/työmarkkinatuki/oma tai puolison palkka/muu sosiaaliturva ei riitä elättämään ihmistä, niin tällä ihmisellä on vakavia ongelmia taloudenhallinnassa. Toki riippuu ihmissuhteen laadusta, toki perheenjäseniä voi auttaa, mut en menis viskelemään rahaa muualle, ellei se todellakin olisi ylimääräistä.

Ystäv
imhinen kirjoitti...
yydestä/kaveruudesta ei tule maksaa.

Kommentoi


merkkiä jäljellä.

Nimimerkki


Spämmiesto: Mikä eläin sanoo "hau hau"?


Aiheet ajoneuvot (168)
armeija (47)
elukat (115)
harrastukset (12)
ihmiset (3212)
juomat (28)
kaverit (519)
luonto (51)
musiikki (166)
muut (4136)
naapurit (48)
opiskelu (748)
parisuhde (715)
pelit (202)
perhe (234)
politiikka (25)
raha (39)
ruoka (92)
sukulaiset (83)
terveydenhuolto (16)
terveys (378)
tietotekniikka (252)
tv (138)
työ (319)
ulkonäkö (148)
urheilu (61)
uskonto (30)
vaatteet (32)
varallisuus (161)
yhteiskunta (273)
yritysmaailma (14)







Ketuttaa Facebookissa