/ 8000 merkkiä käytetty
14418 - 24.1.2020 (arvosana: 2)

Koko Hämeenlinna suree nuorta naista, joka murhattiin raa’asti yksityisasunnossa maanantai-iltana tai alkuyön aikana. Murhasta epäiltynä on turvapaikanhakija, joka tuli Suomeen vuoden 2015 pakolaisaallossa ja oli sittemmin saanut kielteisen päätöksen. Miehen kerrotaan tappaneen itsensä teon jälkeen.

Aivan ensimmäiseksi haluan esittää surunvalitteluni uhrin omaisille ja ystäville, sekä kaikille hämeenlinnaisille, jotka aivan varmasti jakavat kokemuksen siitä, että nyt nämä kauheudet tulivat lähelle ja tuntuvat konkreettisesti meistä jokaisen sisimmässä.

Olen tänään MTV:n uutisten kerrottua nämä tiedot, odottanut sisäministeri Maria Ohisalolta (vihr.) lausuntoa siitä, mitä hallituksessa ja sisäministeriössä aiotaan tehdä, että kielteiset turvapaikkapäätökset pannaan täytäntöön, eivätkä nämä kielteisen päätöksen saaneet ihmiset jää maleksimaan Suomeen, kuin koko päätöksellä ei olisi tuon taivaallista merkitystä?

Toistaiseksi ministeri Ohisalo ja koko hallitus ovat olleet Hämeenlinnan tapauksesta vaiti. Näin hiljaista ei ollut viime marraskuussa Suomen saatua Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätöksen ihmisoikeusloukkauksesta Irakiin vuonna 2017 palautetun turvapaikanhakijan tultua tapetuksi kotimaassaan.

Siis: Kun irakilainen, kielteisen päätöksen meillä saanut turvapaikanhakija kuoli Irakissa, koko Suomen hallitus esitti surunvalitteluja ja vannoi painokkaasti, ettei tällaista saa tapahtua ”koskaan enää”. Toimeen tartuttiin ja turvapaikkajärjestelmää alettiin tutkia tiheällä täikammalla.

Nyt suomalainen, nuori nainen, jolla elämä oli vielä edessä, on menettänyt henkensä sen vuoksi, että ihminen, joka ei ole täyttänyt turvapaikan edellytyksiä, on saanut oleskella vapaasti Suomessa jo viisi vuotta. Sisäministeriössä ja koko hallituksessa pitäisi nyt hälytyskellojen soida, mutta järjestelmästä viime kädessä vastuun kantava maamme poliittinen johto ei eväänsä liikauta.

Hallitus ja sisäministeri antavat näin selkeän viestin, että Suomen turvapaikkajärjestelmän tehtävä ja tarkoitus on varjella vain ja ainoastaan ulkomaalaisten ihmisoikeuksia. Suomalaisten turvallisuudella ja ihmisoikeuksilla ei ole arvoa. Koko järjestelmä näyttää tuottavan lähinnä kuollutta kirjainta, kun kielteisillä päätöksillä ei todellisuudessa ole mitään merkitystä.
- Anonyymi

Kommentit

hfshf kirjoitti...
Jotenkin nyt tuntuu, ettet sinä muiden henkien menettämisistä välitä. Kunhan saat syyn haukkua turvapaikanhakijoita.

Yllätys, sama teksti löytyy Uusisuomesta, Hommafoorumilta, Murha.infosta ym.
ALAS VASEMMISTO kirjoitti...
ALAS VASEMMISTO!

Kommentoi


merkkiä jäljellä.

Nimimerkki


Spämmiesto: Mikä eläin sanoo "hau hau"?


Aiheet ajoneuvot (168)
armeija (47)
elukat (115)
harrastukset (12)
ihmiset (3212)
juomat (28)
kaverit (519)
luonto (51)
musiikki (166)
muut (4136)
naapurit (48)
opiskelu (748)
parisuhde (715)
pelit (202)
perhe (234)
politiikka (25)
raha (39)
ruoka (92)
sukulaiset (83)
terveydenhuolto (16)
terveys (378)
tietotekniikka (252)
tv (138)
työ (319)
ulkonäkö (148)
urheilu (61)
uskonto (30)
vaatteet (32)
varallisuus (161)
yhteiskunta (273)
yritysmaailma (14)







Ketuttaa Facebookissa